Våra hundar

Hagalidens Flinga
f 09-

Flinga har svarat väl upp mot våra förväntningar. Hon blev tidigt färdig som jakthund och den jaktliga premiären i fjällen gick över all förväntan och vi kunde fälla ripor över henne vid många tillfällen.
Efter ripjakten bar det av hemåt och jaktprov under hösten.  Flinga startades 3 ggr med resultatet 1x 2ukl, 2 x 1 ukl och hon blev placerad som nr 4 i Svenska Derbyt år 2010.

Det har gått fortsatt bra för Flinga under jakten och hon är en duktig fågelbehandlare. Under hösten 2011 for vi till Danmark och startade henne för första gången i öppen klass. Hon skötte sig utmärkt, fick fin kritik och med flera fågeltagningar tilldelades hon 1:a AK.

Flingas resultat kan ni se på denna PDF: Hagalidens Flinga

 

 

Tjoffsan första stånd (4)

 Hagalidens Tjoffsan

f 13-

Vår senaste setter är Hagalidens Tjoffsan, som vi behöll från fjolårsets kull mellan Hagalidens Flinga och Bjerndrups Birk.

Tjoffsans första jaktprovsäsong som unghund blev en framgångssaga med 4 1:a pris i UK och vinnare av Setterklubbens derbytallrik och placering 4 i Svenska derbyt. Det gav henne också priset som årets ungsetter(2014) eller silversettern som priset också kallas. Det instiftades en gång i tiden till minne av en av våra största dressörer, Hubert Jonsson, genom tiderna. Han var anställd av Palmstjerna på Maltesholm och förde godsets egna hundar till stora framgångar.

År 2016 var ett fantastiskt år med Tjoffsan. Det mesta av det vi försökte med lyckades. Vårsäsongen gav 1:a priset i den öppna klassen. Det följdes av utställning på sommaren där hon fick 1:a med cert. I slutet av september inleddes två intensiva jaktprovsveckor då Tjoffsan vann 3 segrarklasser och blev SJCH. Hon avslutade säsongen med att komma 2:a på SM.

Fågeljaktsäsongen augusti 2017 bar det av till Jämtlandsfjällen. Tjoffsan var nyttig och stabil under jakten och ”blommade ut” som fullfjädrad jakthund detta år. Direkt efter jakten for vi till SSK:s huvudprov i Bruksvallarna och start i segrarklassen. Resultatet blev fantastiskt då Tjoffsan vann sin segrarklass och dessutom blev vinnare av Cacit i hård konkurrens med vinnaren av andra segrarklassen (Kjell Bygdeståhls irländska setter Hegglifjällets Messi).Hon är därmed vår första INT Jch i kennelns historia. Senare under hösten startade Tjoffsan i SM kval och blev 2:a m ck.

Tjoffsans styrka är framförallt hennes stil, fart och fågelsäkerhet. Hon är dessutom en riktigt trevlig hund såväl inne som ute i terrängen.

Riverhoffs Isi Ebba

f 16 –

IMG_08161Ebba är den nya familjehunden i huset. Hon har redan visat sig passa in bra, då hon har mycket tåga med samtidigt som hon är lugn både vid barn och höns.

 

 

 

 

Hagalidens Carmencita

f 2018 –


Hon är den yngsta hunden hos oss och tävlar i unghundsklass fram till 4 april 2020. Är efter Tjoffsan och den fransk/danska settern Indy. Hon blev inte riktigt klar i dressyren under hösten 2019, men hon har en otroligt fin potential att bli något riktigt stort. Hon kännetecknas med mycket hög fart och utmärkt stil med skarpa fågeltagningar. Trots vissa dressyrbrister var hon med till finaldagen i derbyt med 2 UK. Hon kom tyvärr inte i fågel under finalen.